8 Nisan 2015 Çarşamba

Çatı Ustası Ankara

''Yatırımcılar Çatı Ustası Ankara ya yöneliyor" şeklindeki görüşlerin sorulması üzerine, Bakan Işık, inşaat sektörünün de imalat sanayinin bir parçası olduğunu belirtti. İnşaat sektörünün büyümesinden gelişmesinden yana olduklarını belirten Bakan Işık, rahatsız olduğu noktayı da şu cümlelerle dile getirdi:

"İnşaata sektörü de imalat sanayinin bir parçası ve inşaat sektörünün gelişmesini, büyümesini destekliyorum. Benim de rahatsızlık duyduğum ve özellikle Sayın Başbakanımız ve Başbakan Yardımcımızın vurguladığı nokta şu; özellikle gayrimenkul rantının sermayeyi o noktaya kaydırmasıdır. Yoksa inşaat sektörü 300 sektörün tetikleyicisidir.Çatı Ustası Ankara. ya bakışımız olumludur, Hatta bakanlık olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte önümüzdeki 20 yılda Türkiye'nin yapacağı kentsel dönüşümde bütün inşaat mamullerinin Türkiye'de üretilmesi ve Türkiye'nin bu fırsatı değere dönüştürmesini için çalışma yürütüyoruz. Burada inşaat sektörüne olumsuz bakmamız mümkün değil. Türkiye'yi kalkındıracak sektörlerden biridir inşaat sektörü. İnşaat rantından dolayı haksız rant elde edipte sanayiciyi sadece ranta yöneltecek uygulamalara kesinlikle arzu etmiyoruz. Bir yerde imar 5 kat, bir imar değişikliğiyle 20 kata çıkartıyorsunuz. Bu defada orada oluşan kazanç hiç bir sanayi kuruluşun elde edemeyeceği kazanç oluyor her şeyin öngörülebilir, önceden kuralları belirlenmiş şekilde yürütülmesi gerekir."

Kısa yoldan köşe dönmeye karşı olduklarını ifade eden Bakan Işık, "İnşaat sektörüne olumsuz bakışımız olamaz. Ama haksız kazanç elde etmeye, kısa yoldan köşe dönme anlayışına karşıyız. Gayrimenkul rantının kontrol altında tutulması, Türkiye'nin geleceği acısından önemli. Herkes daha fazla karı nerede görürse oraya yönelir. Herkes sanayici olmak yerine, kısa yoldan çok para kazanayım anlayışına giderse, sanayimiz zora girer. Buna dikkat ediyoruz. Bunun dışında inşaat sektörü Türkiye'nin en önemli sektörlerindendir. İnşaat sektörünün gücü, Türkiye'nin gücüdür" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder